Fluefiskerens tilgang til fiskepladserne i Kalundborg Fjord

Fluefiskerens tilgang til fiskepladserne

Fluefiskerens tilgang til fiskepladserne – tips

Fluefiskerens tilgang til fiskepladserne i Kalundborg Fjord, er ikke en artikel omhandlende grej og udstyr… Derimod mere om vejen frem til den næste havørred i fjorden, langs de bedste fluepladser fjorden har at byde på.

Først og fremmest skal her nævnes, at nogle pladser egner sig til flydeline, nogle til intermediate og en enkelt – til synkende. At tilpasse sig hver fiskeplads og havørredernes ageren ved hver af dem, kan være afgørende for fangst, Det gælder naturligvis uanset hvor i landet der fiskes. Denne fjord er bestemt ingen undtagelse.

Fjordens bedste fluepladser

Asnæs Hoved/spidsen af Asnæs er lig med mange ørreder tæt under land. Især på ydersiden af vandplanterne langs fjord- og kystbredden. Her kan både fiskes med intermediate og flydeline. Skal man have hver en meter med, er intermediate at foretrække. Undtagelsen skal findes i det sene aftenfiskeri, hvor brugen af flydeline og højtgående fluer giver mere mening og ofte også flere fisk.

At kaste ud fra bagsiden af blæretangen m.m., som står langs vandkanten og derfra lade line og flue synke ned nær bunden – for derefter at indtage linen og fluen henover den, er uhyre effektivt i de lyse timer. Grunden til man skal stå på indersiden af tangen er, at havørrederne ofte gerne følger med helt ind til det før de hugger.
Mere om pladsen: Asnæs…

Klintegården er som skabt til fluefiskeri. De mange badekar og stenrev langs pladsen holder ofte havørreder. Her er en flydeline at foretrække. Man får mest ud af at fiske fra land. Går man i vandet har man skræmt 90% af de havørreder man gerne vil fiske til.
Her kan fanges havørreder året rundt med fluen. Man kan både til højre og til venstre/mod vest og øst for at fange fisk.
Mere om pladsen: Klintegården…

Forskov er fuldstændig genial til fluefiskeri. De mange og lange badekar holder ofte havørreder især i vinterhalvåret. De badekar er omkring de store sten, og de skal helst affiskes fra land. Langs pladsen er flydeline at foretrække uanset årstid.
Mere om pladsen: Forskov…

Obs: Fluefiskerens tilgang til fiskepladserne skal altid være at være forberedt og villig til at ændre mønstre. Ganske som havørrederne er det.

Fluefiskerens tilgang til fiskepladserne i Kalundborg Fjord – fluer

Kalundborg Fjord er en af de fjorde, hvor havørreder sjældent er kræsne. Men holder man sig til kystfiskerens ABC. – slår det sjældent fejl.
Lyse farver i sommerhalvåret og mørkere eller skarpere farver i vinterhalvåret. Om vinteren kommer man dog rigtig langt med en simpel kobberbasse, en rød/sort streamer eller en pink rejeflue. (Mild pink/lyserød)

God fornøjelse.

Jari – Lystfiskeri Danmark og Kalundborgfjord.dk