Sildefiskeri i Kalundborg Havn

Sildefiskeri i Kalundborg Havn er for alle.

Sildefiskeri i Kalundborg Havn, kan alle være med til… Det er nemt og ofte er der sild nok til alle. Der er generelt tale om lystfiskeri om foråret og om efteråret.

Man kan fiske flere steder i havnen efter sildene. Bl.a. Fra hjørnet imellem kaj 11 og kaj 12 og fra kaj 9.

Sildene er ofte flest henunder aften. Både i aftenskumringen og når der er mørkt. Der er dog altid lys på havnen. Delvist. På dage hvor der er mørkt i vejret, kan fiskeriet også være ganske godt midt på dagen.

Der er altid undtagelser. dvs. at også under dage med høj solskin, kan der fanges sild. Det er bare ikke lige så sikkert, som aftenen og dage med mørk, overskyet himmel.

Sildefiskeri i Kalundborg Havn – fangstmetoder

Det er i reglen let at fange sild. Et sildeforfang med enten et lod eller et blink i enden er nok. Sildeforfanget består ofte af 6 kroge eller flere, som er designet til at ligne småfisk. (Silden er rovfisk). Ved at hive langsomt op og ned, enten helt inde ved kajkanten eller i et længere kast udad, får man sildeforfangets kroge til, at ligne småfisk der flygter i samlet stime. Det er meningen bag i hvert fald.

Uanset hvordan det ser ud for sildene, så virker metoden til perfektion.

Når kroget, skal man rulle forsigtigt ind, da sildenes munde er bløde og let går i stykker.

Sildene er mulit-anvendelige. Man kan både stege dem, røge, marinere og ovnbage de velsmagende sild. Derudover kan man bruge dem til madding, når man vil fange hornfisk, makrel, havørred, pighvar, skrubbe, slethvar, gedde, aborre, torsk, ål og mange, mange flere…

Køb sildeforfang, lodder og blink hos Neptun Fiskegrej i Ruds Vedby.

Rigtig god fornøjelse med dit/jeres sildefiskeri i Kalundborg Fjord.

/Jari

Se disse lækre opskrifter med sild: Opskrifter…


Læs også om andet spændende aftenfiskeri i Kalundborg Fjord her: Aftenfiskeri efter havørreder….