Aftenfiskeri i Kalundborg Fjord

Oplev det spændende aftenfiskeri i Kalundborg Fjord

Aftenfiskeri i Kalundborg Fjord, er hygge på højeste plan. Uanset hvilken årstid man fisker på i Kalundborg Fjord, er aftenfiskeriet, hvor lyset sagte forsvinder i skumringen, både spændende og ofte også særdeles givende. Kan man komme ud og stå ved fjorden i vindstille vejr, er der også visuelle oplevelser at hente.

Havørrederne kommer gerne ind på lavt vand i ly af mørket. Her kan de fanges med blink, kystwoblere og fluer. De 2 sidstnævnte er at foretrække, da de begge kan fiskes nemt og langsomt i det lave vand. Havørrederne “buler” efter wobleren eller fluen, d.v.s. at man kan se ørreden følge agnen helt oppe i overfladen. Ofte også op til flere meter før den hugger eller vender af, lige før den når land eller støvlespidserne på ens waders.

Strømskel

Det er dog ikke kun i det lave vand ørrederne kan fanges, når mørket falder på. De kan også fanges i eller omkring strømskel i dybere vand, når dette samler fødeemner, som enten er fanget i strømmen eller bruger den som rejserute. Eller småfisk, tiltrukket af alt der er dødt, som eksempelvis insekter der flyder med- og omkring den. Fødeemnerne vil ofte samle sig i og omkring strømskellet. Ikke alle skel er kraftige nok til, at have denne påvirkning på fiskeriet og havørredernes fødemener.

Nogle aftener er der mange insekter over vandet. Hvis man står på en fiskeplads med en skov bag sig og vinden også kommer i ryggen, blæser der generelt flere insekter ud over vandet. Det scenarie, kan ofte få flere havørreder til overfladen i jagt på de mange insekter. Havnemark, hvor der vades ind i fjorden, er et godt sommerhalvårs-eksempel på en fiskeplads, hvor den oplevelse kan finde sted. Læs om pladsen her: Havnemark

Aftenfiskeri i Kalundborg Fjord – de store ørreder

De helt store havørreder fra 60-90 cm. trækker også tæt under land, om aftenen i Kalundborg Fjord. Både i det lave vand, men i høj grad også over stenrev og muslingebanker. De steder hvor tangen står højt tæt under land, dannes der ofte træk-ruter langs dem. Her kan man vade ud og kaste på langs af disse, enten med blink, kystwoblere eller flue, og være heldig at få en drømmefisk på krogen.

Aftenfiskeriet i Kalundborg Fjord har mange facetter. De ovennævnte er bare nogle af dem. Jeg håber du får held med dit aftenfiskeri i denne herlige fjord fremover.

Jari – Lystfiskeri Danmark

Læs meget mere om havørred og havørredfiskeri på denne side: Lystfiskeri i Danmark…