Kalundborg Fjords forudsigelige sommerørreder…

Kalundborg Fjords forudsigelige sommerørreder er mange og i høj grad til at få i tale.

Kalundborg Fjords forudsigelige sommerørreder. Findes de? Svaret er ja. Havørrederne agerer udfra vind, vejr, temperatur i vandet. strømninger og fødeemner. Kender man til de faktorer, er det nemmere at finde og fange havørrederne, endda uanset årstid.

Havørrederne i Kalundborg Fjord er mange og til tider store… Og selvom jeg i denne artikel, “De store havørreders gemmesteder”, henviser til, at de store fanges i det lave vand, det meste af året, er der altid undtagelser.

Om sommeren kan havørrederne, både store og små, fanges overalt i fjorden. I dybt og i lavt vand. Det skyldes hovedsageligt byttedyr og fisk, som, i modsætning til vintersæsonen, er i alle vandlag – alle vanddybder. Sildene er ankommet, tobis ligeså – rejer kutling og hundestejler er i sommerens varme, både at finde i dybere vand og i lavt vand, da temperaturen i vandet er steget betydeligt.

Her kan havørrederne fanges.

Om morgenen kan havørrederne i Kalundborg Fjord fanges tæt under land, uanset vanddybde, om dagen trækker de fleste lidt længere ud. De steder hvor der er lavt vand et godt stykke ud fra land, fanges de fra sen formiddag og frem til aften, langt ude. 40-75 meter ude og længere, hvis man kan kaste så langt. Henunder aften, trækker de så atter tæt på land og kan fanges der, i bund og grund, frem til tidlig formiddag, dagens efter.

Undtagelsen skal findes der, hvor der er dybt vand helt inde under land, eller der hvor de dybere render flugter med land 20-30 meter ude. Her kan man ligeså ofte fanges fisk midt på dagen, tæt under land, som andre tider på døgnet.

Kalundborg Fjords forudsigelige sommerørreder – agn – fluer og blink

Brug gerne blink eller kystwoblere i lyse farver: Sølv – hvid/grøn – sølv/blå – hvid, hvid med røde eller lyserøde prikker etc. (Kobber og rød/sort er gode bud på farver i skumringen.)

Flue-farver til Kalundborg Fjords forudsigelige sommerørreder – her er mærker/brands ligegyldige: Hvid, grå, sølv, kobber, tobis streamere og rejefluer etc. Sent i skumringen er sorte eller brune skumfluer en mulighed.

/Jari – Lystfiskeri Danmark

Læs meget mere om kystfiskeri efter havørreder på denne side: Kystfiskeri i Danmark…