Nordvestsjællands Fiskepark

https://nv-fiskepark.dk/nordvestsjaellands-fiskepark

Nordvestsjællands Fiskepark, tidligere Kaldredgårdens Put and Take, er en af Sjællands bedste fiskesøer.

Ikke mange put and take søer på Sjælland byder på så fine fisk, som kan fanges i dette krystalklare vand.
Søen ligger ca. 15 minutters kørsel fra Kalundborg Fjord og er et pragtfuldt sted, når dagen skal bruges i fiskeriets tegn med familie og venner.

Info om Nordvestsjællands Fiskepark

Nordvestsjællands Fiskepark startede under en anden ejer og under et andet navn i 2014. Søen er en gammel grusgrav med utrolig smukt og krystalklart vand. 10 meter er max-dybden og fra bunden stiger vand fra underjordiske kilder. Dette er med til at holde vandet køligt og iltet, også om sommeren.
Rundt om søen er der opstillet små huse med bænke indeni, der kan man slå sig ned og hygge sig med en madpakke, og sidde i tørvejr skulle der regne. Området er meget velegnet til svagt gående, blandt andet på grund af et meget jævnt terræn. Man kan som svagt gående, efter aftale med ejeren af Nordvestsjællands Fiskepark, få lov til at køre sin bil helt ned til søen. Ved parkeringspladsen er en lille gård. Denne fungerer som servicebygning hvor man bl.a. betaler. I bygningen kan man også finde et fint toilet og et fællesrum.

Arter i søen

Regnbueørred, guldørred, brødding, bækørred, karpe og stør.

Fiskeriet i Nordvestsjællands Fiskepark

Vi kommer ikke ind på størfiskeriet her, men i stedet ind på ørredfiskeriet i søen. Vil du læse mere om størfiskeri kan det gøres her: Størfiskeri i Danmark…

Et hit til Kaldreds regnbueørreder og guldørreder er gennemløbsblinket, Trutta, i orange/sort. Men også Præsten fungere fint, samt denne nye og unikke glasgennemløber: Panzerfish…
Der er ingen tvivl om at gul/sort kan være lige så givtig til tider, da fiskene i Kaldred put and take absolut ikke er kræsne.

Powerbait i grøn, hvid, gul, orange eller trefarvet fungerer fint, nogle gange er én farve bedre end en anden, og her man må prøve sig frem.
Da søen er dyb, kan man fiske sit powerbait på 2 måder. Enten laver man et bund-rig og fisker ca. 1 meter til halvanden over bunden, kast max 5 meter ud fra kanten.
Ellers kan man bruge et kasteflåd, såsom et bombarda-flåd eller en kaste-dup. Her trækker man kasteflåd og powerbait aktivt igennem vandet, kast efter kast.
Hvilken der er den mest effektivt af de 2 fangstmetoder, viser sig på dagen.

Mepps-spinnere i størrelse 3, sølv, kobber eller trefarvet – grøn/gul/orange, fungerer ganske udmærket i Kaldred Put and Take. Til regnbueørred, bækørred og brødding især.

Man kan også være heldig at fange en af søens rigtig flotte bækørreder med bl.a. en sort flue. Fluefiskeriet kan også være givtigt til alle søens ørreder til tider, her benyttes klassiske Montana nymfer, div. sorte fluer, hvid/gule fluer og om sommeren kan man være heldig at overliste ørrederne på tørflue, skumfluer etc.

Små blink i alskens farver og jigs/gummidyr er også storfangere i Kaldred put and take. Fiskene hugger næsten på alt. Dette skyldes udover en sund sø, fiskenes fine kvalitet og sundhed.

Rigtig god tur.

Nordvestsjællands Fiskepark
Kaldredvej 29
4593 Eskebjerg

Se søens hjemmeside: Klik her…


Obs: Neptun Fiskegrej har alt til put and takefiskeri. Butikken ligger kun 22 minutters kørsel fra Nordvestsjællands Fiskepark. Læs mere om butikken her: Neptun Fiskegrej…